19:15

IFK Lindesberg

Referat: Frövi IK - IFK Lindesberg

Frövi vinner Bergslagsderbyt mot Linde med 5-0
Årets första lokalderby mot IFK Lindesberg spelades hemma på Fröjevis fina konstgräsplan. Matchen samlade storpublik och tillsammans med huvuddomaren Salko Basic (som tillsammans med sitt team gjorde en bra insats) så uppskattades publiksiffran till fina 251 pers - tack för att ni kom.

Vi tackar också ungdomsklacken i Frövi för ett fantastiskt stöd under hela matchen - fantastiskt killar, bra jobbat!

Matchen
Direkt i första spelminuten vinner Runa bollen från mittback i LInde och driver in i boxen och får med sig en hörna efter en farlig målchans. Minuten senare är det farligt igen då Ili gör en instickare i boxen till Runa men gästerna avvärjer ett farligt FIK-läge. I spelminut 3 kommer FIK:s tredje farliga anfall då Johannes spelar en instickare mot Filip men målvakt rusar ut och avvärjer i sista sekund. I minut 4 spelar FIK snett bakåt och Ili trycker till men boll över ribban. Filip kommer in i boxen i minut 6 och får till ett avslut som målvakt räddar - synd, bra läge för FIK att ta ledningen. Frövi fortsätter att trycka på och minuten senare avslutar Wille ett bra FIK-anfall men gästernas målvakt räddar skottet. I minut 11 får Runa ett läge och klipper till på halvvolley och bollen går raka vägen upp i krysset, ledning FIK 1-0. Två minuter senare spelar Kevin till Wille som trycker iväg ett bra skott som målvakt räddar med nöd och näppe. I minut 15 spelar Runa snett bakåt och Johannes är nära att näta men gästerna får på en tå och FIK får med sig en hörna. I minut 17-18 pressar Frövi och får med sig två hörnor. Vid andra hörnan kommer 2-0 och Jesper får assisten efter att ha nickat till Runa som elegant styr in bollen i mål. FIK har det mesta av spelet och det dröjer till minut 28 innan Ludde i Frövi-målet får göra ett ingripande och det är vid en hörna som Ludde är alert och greppar bollen säkert. Linde får en halvchans i minut 29 efter lite slarv i FIK men chansen avvärjs innan skottläge. I minut 30 går Kevik förbi flera IFK:are och kommer in i boxens vänstra sida och får med sig en hörna efter att målvakt räddat Kevins vänsterbössa. Ili slår hörnan mot Johannes som får till en drömnick och det rasslar i gästarnas nät och det står 3-0 till Frövi. I minut 34 får gästerna en halvfarlig chans efter bolltapp i Frövi men skottet täcks av ett Frövi-ben. I minut 36 gör gästerna en snabb omställning men Ludde är med och rusar ut och stoppar farligheten. Runa kommer in i boxens högrasida i minut 40 och testar ett skott från snäv vinkel men boll strax utanför. I minut 43 har Erik smygit upp från sin vänsterbacksposition och det ser Wille som försöker hitta fram med en macka men bollen när inte fram, synd då Erik var i ett bra läge. I minut 44 spelar Runa fram Filip (Höijer) som kommer med fart in i boxens högra sida och Filip är bergsäker och placerar bollen i nät och FIK leder med 4-0 som blir halvtidsresultat.
Andra halvleks första chans är Frövis då man lyfter in en boll i boxen men i duell med både Anton och Filip lyckas IFK rensa bort. I minut 47 fälls Runa strax utanför straffområdet och får med sig en frispark i ett bra läge. Frisparken slås och medför att FIK trycker på i andra våg och skapar flera farligheter men inget mål. Närmaste kvarten har Frövi mer boll en LInde men inga riktigt klara målchanser. I minut 66 spelar Kevin fin fotboll med Höijer som avslutas med ett farligt högerinlägg men inget mål på farligheten. Nästa farliga chans kommer i minut 77 då Stoffe slår en fin crossboll som resulterar att Kevin kommer in i straffområdet men inget mål på ett bra läge. Hamodi och Runa väggspelar i minut 80 och är nära att skapa en farlig målchans men en tå hos gästerna avvärjer och FIK får med sig en hörna som blev resultatlös. I minut 82 spelar Frövi skolboksfotboll som avslutas med att Hamodi spelar fram Runa som ser att Kevin finns i ett ännu bättre läge och Kevin förvaltar chansen på bästa sätt och Frövi utökar ledningen till 5-0. Sista tio skapar Frövi ytterligare några riktigt bra lägen men det blir inga fler mål så slutresultatet skrivs till 5-0.
En härlig och rättvis Frövi-seger där vi hyllar hela FIK-kollektivet för en väldigt bra prestation och väl genomförd match.

Bergslagens stora nyhetssajt 24i var självklart på plats och följde matchen.